Tòca-Maneta 2 – Class Effect

Mass Effect

Chaspaires de maneta, picanhaires de botons, balhaires de jòia a stick e esportius de canapè, adiussiatz !

I a plan longtemps, dins una galaxia fòrça fòrça luènh…
Non, arrestam aqui ! Se vau plan parlar de sciéncia-ficcion, serà per un còp sens abordar lo far del genre, Star Wars. E òc, coneissiatz la famosa trilogia dobla del sénher Lucas, mas a l’ora d’ara la concurréncia es sens pietat, e es un autre triò qu’es a mand de raubar a aquèla sagà vielhanchona sa notorietat : Mass Effect, que lo tresen e darrièr numerò sortiguèt a la prima 2012.

Mass Effect se passa pas dins un passat longanh, mas puslèu dins un futur pròche (lo sègle 22) e dins una galaxia pas tant luènh qu’aquò vist qu’es la nòstra. La podètz percórrer de cima en cap lo long dels tres juòcs e i encontrar una bona part de sos estatjants e de sos luòcs emblematics, de las capitalas economicas als bordèls inter-espècias.

Liara T'Soni

Vos presenti ma femna…

La fòrça d’aquel juòc es aquí, a plantar mai qu’un monde, un univèrs coerent, amb de bèstias diferentas qu’an caduna lor morfologia, lor biais de viure, lor costumas. Lausèrts gigants e batalhièrs, grapauds poètas e mercenaris, sirènas putassièras, pòdi ensajar de descriure las raças mas dèvi ben reconéisser que semblan a res de conegut sus Tèrra. E vòstre personatge, un soldat uman al fisic mai familiar, sonat Shepard, se fretarà a totas, e de còps que i a, de biais apregondit vist qu’es quitament possible de se botar amassa amb qual personatge que siá, lausèrt compres. Aquò’s de toleréncia ! De biais general, las possibilitats son grandas e divèrsas, que se lo jòc sembla un classic jòc de tir es tanben un vertadièr joc de ròtle que vos daissa totjorn mai d’una causida per l’avenidor de vòstre personatge coma per aquel de la galaxia, vist qu’es plan d’aquò que s’agís. Sètz mailèu de la mena babà-cool tolerent portat sul sèxe amb de calamars, politician verós prèste a tot per capitar o un militari badass e racista que carga avant de discutir ? Se pòdon seguir de dralhas luminosas e d’autras escuras e venir, a causir, un conàs virtual, o un eròi. Virtual tanben, ailàs.

Garrus Vakarian

…e un de mos amics.

Aurètz de sacrificis de far que vos estraçaràn lo còr en dos, coma daissar morir un companh de rota o destrusir una planèta pel ben del mai grand nombre. Cal dire que los enjòcs son de talha : partit a la debuta coma comandant del vaissèl Normandy, mena de Concorde de l’espaci, a la perseguida d’un soldat traïdor, anatz tombar sus de peisses mai gròsses, los segadors, una espècia pas exactament amicala qu’a talent d’engolir tota vida dins la galaxia. Vos caldrà téisser d’aliganças de planèta en planèta e reconciliar los enemics d’autres còps o amb de politics de classa universala. E jà que dins un paure país sus Tèrra es un pauc la mèrda, vos daissi imaginar lo micamaca a l’escala d’una galaxia… I a de trabalh. Amai per sasir tot de Mass Effect I, II e III e de lor ambient ric, vos caldrà dispausar de qualques detzenats d’oras.

Per vos estalviar vòstre temps e vòstra moneda, me perpausi de vos contar la fin d’aquesta istòria longassa…

Ah non, aparentament ai pas lo temps.

Serà per un autre còp.

O pas.

Evaluacion Mass Effect

Laisser un commentaire