Tòca-Maneta 44 – Fallout Falord

Fallout Banner

Chaspaires de maneta, picanhaires de botons, balhaires de jòia a stick e esportius de canapè, adiussiatz !

L’ivèrn ven ! Mas anam pas parlar del Tròn de Fèrre, que l’ivèrn es plan simpatic mas aviái enveja de vos perpausar un ivèrn vertadièr, un ivèrn ont se calfar mofletament al canton e se clafir de racleta sufís pas pus a contentar nòstre besonh de frescura e de solesa, non, un ivèrn nucleari ! Fukushima, Tchernobyl, o perque pas Moruroa es plan polit tot aquò, mas es pas res a costat de çò que menaça de nos tombar sul morre un d’aquestes jorns. La guèrra nucleara, i a pas qu’aquò ! E vòli pas far mon alarmista, mas coma la mitat de la planèta a los mejans de far petar l’autra mitat e de se far petar en prima, me sembla qu’es una realitat que se pòt tocar. Ieu ? Non, va plan, ieu soi prèste, los espèri los missiles. Ai cavat dins mon ostal un abric anti-atomic, l’i ai fotut dètz ans de mongetas en bostia e tota ma colleccion de videojòcs, istòria de m’ocupar. E per m’aprestar a aqueste futur que mancarà pas d’arribar, me fau la man sus la seria Fallout, que lo numerò 4 ven de sortir, dins l’extasi generala dels afogats del becquerel, pas lo libre per plan parlar, l’unitat de mesura de la radioactivitat. Pas cap de relacion. Enfin, pensi pas.

Fallout Boum

E BOUM !

Perque dins Fallout, que lo nom vòl dire retombada dins la lenga de Doctor Folamor, jogatz un tipe que dèu sortir de son abric ont s’es anat amagar après una petada atomicassa, de pas confondre amb una petassa atomicada, per anar veire un pauc çò qu’es arribat al monde d’aquel temps. E, tant val zo dire, o sabèm, l’arma nucleari fa pas tròp de ben a l’ecosistèma e a la vita en general, manca benlèu, per veire las causas positivament, per crear d’espècias nòvas, que pas un creator del planèta n’auriá segurament agut l’idèia, amb un nombre de patas irregularas e una quocient intellectual del registre de l’aleatòri. Contra tot aquò, e per subreviure dins un ambient post-apocaliptic cargat, podretz comptar sus tot una panoplia d’armas a bricolejar e a melhorar. Urosament per nòstre personatge, lo jòc se passa als Estats-Units, doncas ne podretz trapar un pauc pertot dins d’ostals abandonats. Se seriá passat en França, lo tipe auriá agut lo temps de se far mossegar vint còps per un gós a dos caps avant de trapar la paura escopeta de la memet al fons de la bòrda. Tanben, lo famós Pip-Boy, vengut un pauc l’emblèma dels Fallout, serà un aligat benvengut, una tòca d’optimisme jos la fòrma d’una montra o d’un PDA personal.

Fallout Yao Guai

Quand disi que las radiacions fan pas de ben a la fauna locala…

A despart d’aquò vos caldrà pas n’esperar tròp del monde que crotzaretz, que ja en temps normal l’èsser uman es de racar, quora dèu luchar per sa subrevida a la tendéncia pesuga a pas far de present. Seretz doncas daissat tot sol al mitan de tèrras tornadas salvatjas, a vosautres de vos organizar per saber que far e ont anar ! Una dinamica de jòc que sembla plan a la seria dels Elder Scrolls, coma Skyrim e Oblivion, e de fach, dins un cas coma dins l’autre es la societat Bethesda qu’es a la manòbra. Los coneisseires sabon doncas que se pòdon esperar a una libertat casi-totala, un sistèmi de causidas qu’an una influéncia sus l’anar de l’istòria, una escritura folhada, per un fum de temps a i passar. En mai d’aquò, la seria Fallout es coneguda per son umor negre, son cinisme, e per un ambient comol de referéncias Pop Culture, l’omnipresent Nuka Cola en cap, e a l’encòp tipat annadas 50, amb d’ostals pavalhonaris, de vestits e de musica d’epòca, de filmòts de propaganda. Un clinhet apuejat a la Guèrra Freda e sa menaça nucleària ? Benlèu !

Fallout Shelter

A pena soi DRH d’abric anti-atomic, es ja lo rambalh.

Aqueste còp Bethesda faguèt las causas en grand e a particularament sonhat sa campanha de com’, fins a ne sortir un jòc avant lo jòc, l’aplicacion per plataformas mobilas Fallout Shelter, que vos plaça en supervisor d’un abric anti-atomic. A vos doncas de bastir de peças novèlas per produire d’aiga, d’electricitat, de manjalha, melhorar las competéncias de vòstres locataris cada jorn mai nombroses, ne mandar qualques uns en excursion recuperar d’armas, de vestits e de capsulas de sodà, la moneda del jòc, al risc que fagan un marrit rescontre. Ço de plan es que lo jòc es a l’encòp complet sens èsser finalament mai qu’un pichon jòc de gestion coma n’espelisson totes los quatre matins, mas es tanben gratuit. Podètz doncas vos aprochar la seria Fallout e sas caracteristicas per la pichona pòrta, avant de veire se volètz dobrir la granda. L’ai dich, un còp fach, se tornarà barrar qu’al cap de detzenas e de detzenas d’oras de jòc. Sètz prevenguts !

Sus aquò vos daissi, me vau embarrar dins mon abric fabrejat a l’ostal amb Fallout 4, del temps que soi dessus pòdon ben petar qualquas bombas o vos podètz totes entre-tugar, n’ai pas res a fotre !

Fallout paisatgeEvaluacion Fallout Shelter

Laisser un commentaire