Tòca-Maneta 73 – Gat Quista

Cat Quest Banner

Calinhaires de gatons, pataunhaires de pelòta, balhaires de Catisfaccions e arpaires de canapè, adieu-siatz !

Sètz puslèu team gat o team gos ? L’auretz benlèu comprés a mon introduccion pata de velós, ieu soi puslèu team gat, e mai team gaton. Ne soi gagà, dels gats. Quand me demandi se ne soi pas un ieu meteis, question que mon abséncia de soplesa, que s’adòba pas amb l’atge, a lèu fach de reglar.

Cal dire que son manhaguetas aquelas bolas coïnantas, redondas e peludas, e plan intelligentas tanben, quitament se tot es a destinacion de la lei del mendre esfòrç, mas ieu respècti aquò, o podèm plan avoar totes aquí voldriam plan èsser de gats. E puèi agachatz-me aqueles uèlhs redondets, aquela cara leugièrament penjada que vos enfàcia, plena de questions, d’amor, e d’aquela capacitat a nos far oblidar que 5 minutas abans esquiçava los ridèls, desrotlava 5 mètres de papièr-cuòl, fasiá de trampolina sul fautuèlh, mandava valsar de pichons objèctes forçadament fragiles e enrabiava lo gos.

Non, l’avenament de la popularitat dels gatonets a pas mai d’èsser demostrada, son ara pertots (un jorn, quora prendràn lo poder, o regretarem benlèu) e mai lo monde ne vòlon encara.

Cat Quest Pattein

De dialògs… estranhs de còps. #NoFurrkingChance

The Gentlebros an plan comprés aquò, que lo fach de jogar un gaton manhac dins un país de gatons, polit e colorat, es vengut un argument completament assumit e reivindicat per nos vendre lor jòc, Cat Quest. Cat Quest es un biais de RPG (jòc de ròtle) ultrà simplificat, amb sonque un boton per atacar e un per esquivar e una garbeta de sortilègis basics simples de lançar.

Cat Quest Inventari

Un inventari simple, amb lo triò capèl/armadura/arma de causir demest de causas risolièras de còps.

Al nivèl de l’istòria e del contengut, es en resson : simplissim, simplista tanben, mas de biais completament assumit encara un còp. Alara òc, lo debamanent de la quista principala acabarà per nos explicar lo perqué de la preséncia d’un monde poblat sonque de gats, doncas i a çaquelà una rason, mas francament nos en fotèm un pauc, que tot repausa mai que mai sus l’encadenament de quistas-combats-exploracion e lo plaser de veire plan viste son eròi créisser en poténcia. Una mecanica de jòc vista, revista e rerevista, gaire originala mas… presentada coma tala pels Gentlebros, que mai d’un còp se trufan bèlament dels RPG dichs « tradicionals » o de la cultura pop.

Cat Quest Chathulhu

« Miaumiaui miau’niau Cthulhu R’lyeh miau miau miau »

Referéncias a Game of Thrones o The Walking Dead, preséncia de Cthulhu (chafrat Cathulhu), o encara dels tres devolopaires en persona, enfin en gats (los famoses Gentlebros) que vos venon donar d’indicis o de peças d’equipament per trichar coma cal a lor pròpi jòc, un rei leon que parla coma un jove de banlèga e comença totas sas frasas per « Wesh », de quistas completament colhas, de noms de luòcs parodics, de personatges que vos demandan d’anar escriure de comentaris positius sul Facebook del jòc… Cat Quest es un grand que que siá regaudissent, que capita de nos far oblidar las traduccions de còps trantolantas e aproximativas (en francés en tot cas), per nos amusar qualquas oras de nòstre temps, pas mai. E es ja pas mal.

Sus aquò vos daissi, una còla de vilatgeses me fisèron una quista trasç qu’importanta, me cal anar dins la montanha amont véncer una tropelada de mostres e cavar una pèira plan especifica, que se ditz qu’amb ela se podriá far una lichièra de rei.

Cat Quest Bijoux de familleEvaluacion Cat Quest

Laisser un commentaire