Tòca-Maneta 143 – Kiwipèdia

Chaspaires de maneta, picanhaires de botons, balhaires de jòia a stick e esportius de canapè, adissiatz !

Dins la categoria « Sabers del Monde » aprenguèri recentament qu’en Nòva Zelanda bòtan a contribucion la fauna locala per rendre de menuts servicis a la collectivitat. Es que n’aprenèm de totas las colors dins los videojòcs ! Mas ara qu’i pensi es qu’es pas un pauc estranh de far trabalhar amassa un uman (qu’aurà passat l’atge de la retirada saique) dos kiwis (l’ausèl, pas la frucha, de qu’avètz pas comprés dins « fauna »), un pofre e de casoars (una marrida bèstia que trobam en Indonesia e un bricon en Australia, mas pas en Nòva Zelanda, coma un virolet sus Wikipèdia m’o ensenhèt) ? De fait m’avisi que KeyWe seriá quitament pas un jòc neozelandés, mas american, de monde que – o sabèm – an de progrèsses a far en « Sabers del Monde ». Tornam començar.

Lo mèstre del luòc nos deu testar abans servici, urosament es lèu fait.

Per ieu que mon grand èra òme de letras – las portava – es totjorn una emocion prigonda de veire de novelaris tornar préner lo flambèl e perpetuar l’èime del servici public e de l’interès collectiu, en èssent pagat una misèria en fruchas amb d’oraris d’usina los quites jorns caumats e per las fèstas.

Un jòc simpatic ont cal trobar los indicis per plegar lo paquet coma cal.

Sembla doncas qu’al Bacin Bungalow, contrada imaginària ont pòt tan far de tempèstas de sable coma de nevejadas iamalaianas, son demorats un pauc a l’ancian temps que desconeisson l’email per servar una passion del corrièr o del quite telegrama e de la pòsta a caval… a casoar. Dins KeyWe jogatz, forçadament a dos senon pas cap d’interès, dos ausèls kiwis, primièra originalitat manhaga d’un jòc que ne manca pas, recrutats pel vièlh gerent de l’ofici de las PTT local.

Un autre jòc simpatic ont se cal plan partejar las tascas !

Per una rason que, en tota logica, m’escapa totjorn, lo corrièr papièr es de mòda al Bacin Bungalow e las novèlas recrutas auràn de qué far, e pro lèu. KeyWe s’embarrassa pas de longors o de cinematicas esperlongadas per vos botar còpsec lo pè a la cadena. E en ritme, se vos plai !

+ 25 punts sus la nòta finala per aver integrat lo Kakapo ! Se coneissètz ma passion de la bèstia, comprendretz perqué.

KeyWe compta 4 tipes de nivèls principals diferents, declinats sus 3 sasons, lo ritme del calendièr ten doncas una importància màger : picar un messatge sus un clavièr, compausar de corrièrs amb de copaduras de mots al biais de las letras anonimas, far de tria postala o s’ocupar d’empaquetar de còlis. Se la basa de cada tipe de jòc es simpla e s’aquesís lèu e aisidament, cada jorn que passa ne vei arribar una version novèla, que de còps desemposca plan la formula, en i apondent d’elements suplementaris, de dificultats, de comptadors de temps, o un caprici d’aqueles escagassaires de casoars (per compréner mon asirança per la bèstia rendètz-vos mai de 100 Tòca-Maneta en arrièr).

Un jòc ont cal noirir los casoars. Foguèssi pas que de ieu, los daissariái crebar de fam mas bon...

En aquò KeyWe es d’aquela mena de jòcs en cooperacion simples d’accès mas malaisits de mestrejar : l’acordança es la clau, lo temps es l’enemic e se acabar un nivèl amb un temps onorable pren de còp qu’un ensag, daverar la medalha d’aur pertot tocarà a l’impossible. Aürosament i a pro per se far de ben, sens versar dins de mòdes de jòc que nos faràn de mal. Aital als quatre mòdes principals s’apondràn de minijòcs bònus variats, un pauc mens religables al monde de la pòsta mas regaudissents parièr. Permetràn de recuperar de sagèls que comptaràn coma de punts per desblocar d’afétias nòvas per nòstres emplumats (capèls, sacas, raubas…) e de versar dins la colleccioniti, coma totes los videojòcs del genre. Tanplan trobaretz d’objèctes amagats dins los nivèls, que mancaràn pas de lançar de sequéncias plan amusantas que vendràn trebolar la rotina installada, necessària a acabar un nivèl.

D'objèctes amagats son de descobrir e colleccionar dins los nivèls.

L’ambient de KeyWe es fresc, generós e benvolent, sens capvirar la tièra dels jòcs en cooperacion (totjorn tròp redusida trobam) i pren una plaça de tria, que s’amerita per sas animacions manhagas, son environament calorós e son principi alucat juste çò que cal.

Cal espetar de papièr botiolat dins aquel minijòc ? + 5 punts sus la nòta finala !

Segur qu’al cap de cinc minutas, veire amusat·da vòstre kiwi se daissar tombar de cuol sus una tòca de maquina per escriure, carrejar una envolopa dos còps son envergadura dins son bec long e fin o se tornar paracasudar sul terren de jòc perque aurà trepejat dins un trauc vos convencerà de passar qualques minutetas de mai amb la gaujosa còla.

Cada succès es recompensat amb de sagèls, utiles per crompar de vestits pels kiwis. Inutiles doncas.

Sus aquò vos daissi, me cal tornar a l’entraïnament de mon casoar de companhiá. Fa qualques jorns qu’ensagi de lo domdar a portar al vesinatge de reclama per mas cronicas, pel moment me soi sonque reculhit de grafinhadas als pompilhs e un còp de clèsc (lo sieu) sus la clòsca (la mieuna).

KeyWe

Data de sortida

31 d’agost de 2021

Supòrt(s)

PC / Mac / PlayStation 5 / PlayStation 4 / Xbox Series / Xbox One / Switch

Genre

Accion / Cooperacion

Desvolopaire / Editor

Stonewheat & Sons / FireShine Games

  • Rendut Visual
  • Scenari
  • Jogabilitat
  • Banda son
  • Durada de vida

%

Taus de Contentament Gahussenc

Lo Sentit del Gahús

Jòc de cooperacion manhac amb de bonas idèas de minijòcs. Estrahament repausant e estressant a l’encòp.

Laisser un commentaire